your energy is currency, spend it well, invest it wisely  
 

Wat is orthomoleculaire therapie?

Ik hoor je denken; ''wat een moeilijk woord'', dat is vast niks voor mij! Zeker wel, laat het me je uitleggen.

Orthomoleculair is een term uit de Griekse oudheid die staat voor 'met de juiste moleculen in het lichaam' (orthos = goed, optimaal; moleculair = op de moleculen). In de orthomoleculaire therapie streven wij ernaar om een optimale gezondheid te realiseren met behulp van stoffen die jouw lichaam goeddoen, in plaats van beschadigen. Daarom werken we met stoffen die voor het lichaam bekend zijn en die er van nature in voorkomen, zoals vitaminen en mineralen en werken we niet met stoffen die lichaamsvreemd zijn (zoals medicijnen).

Orthomoleculaire therapie wordt ook wel 'nutritionele' geneeskunde genoemd en voeding staat binnen de orthomoleculaire geneeskunde dan ook centraal. Hiermee wordt geen bewerkt voedsel bedoeld, maar voeding zoals de natuur het bedoeld heeft en waar jouw lichaam blij van wordt (noten, zaden, planten, groenten, kruiden, fruit etc.). Bij een te lang tekort aan essentiële voedingsstoffen kan suppletie uitkomst bieden. Hierbij valt te denken aan vitamine D, magnesium of een Omega-3 supplement. Gezonde en essentiële voeding(stoffen) is niet het enige wat wordt ingezet in de orthomoleculaire therapie. Advies en begeleiding omtrent gedrag, in- en ontspanning, stress en algehele mentale gezondheid komen ook uitgebreid aan bod. 

Het inzetten van orthomoleculaire therapie is op verschillende vlakken effectief: zo kunnen we op preventief vlak werken aan het krijgen en behouden van een optimale gezondheid (doeltreffend bij o.a. vermoeidheid, laag libido, stemmingswisselingen etc.). Ook op curatief vlak is orthomoleculaire therapie doeltreffend: hierbij achterhalen en behandelen we de oorzaak van aanhoudende klachten/ziekten (o.a. diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas, huid- en darmproblematiek).

De orthomoleculaire therapie benadert gezondheid niet vanuit een 'one size fits all' perspectief, maar analyseert jouw lichaam als een grote puzzel. Samen zorgen we ervoor dat de ontbrekende puzzelstukjes weer op hun plaats komen waardoor jouw lichaam weer voor jou gaat werken, in plaats van tegen jou, Ik geef je inzicht in de factoren die invloed hebben op jouw gezondheid en samen optimaliseren we jouw leefstijl. Je blijft ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de resultaten, jij moet het doen (en dat ga je nog leuk vinden ook)!


Ik kan en wil jou heel graag helpen als je:

  • Bereid bent tijd te investeren in je eigen gezondheid.
  • Begrijpt dat je zelf aan de slag moet.
  • Open staat voor het hoe en waarom van je klachten.
  • Graag hulp, tips of informatie wilt om weer krachtig in je schoenen te staan.
  • Het evenwicht in je hoofd en lichaam wilt herstellen.

Ik kan jou niet helpen als je:

  • Snel resultaat wilt zonder verantwoordelijkheid te nemen voor de (eventueel) te moeten doorvoeren veranderingen in leefstijl.
  • Een pil verwacht die wonderen verricht.
  • Geen interesse hebt in de oorzaak van je klachten.
  • Verwacht na één consult van al je problemen/klachten af te zijn.
Consult aanvragen